SRAMOTA! Kupovala je PATIKE od 200 eura na RAČUN FIRME , kada je PRODAVAČICA videla KOJA je FIRMA UŽASNULA SE!

Jednu Zagrepčanku je ovih dana toliko zaprepastio prizor iz luksuzne radnje u City Centru West da je odlučila da sve podeli sa svim poznatima na društvenim mrežama.A prizor je išao otprilike ovako.

Dok je razgledala po radnji, na blagajnu je s parom Majkl Kors patika, po ceni od 200 evra, došla jedna gospođa napomenuvši prodavačici da će ih kupiti ida joj obavezno treba R1 račun.

Iznenađenje je stiglo kad je počela da diktira podatke firme na koju će račun glasiti, a reč je o – Centru za socijalni rad Zaprešić.Kako je, pitala se ova sugrađanka, uopće moguće da neko na račun institucije koja se bavi najranjivijim skupinama kupi par cipela, posebno po tako paprenoj ceni?

Odgovor na to pitanje Jutarnji je potražio u prozvanoj zaprešićkoj instituciji.

– Naši radnici koji rade na terenu Kolektivnim su se ugovorom izborili za pravo da im poslodavac jednom godišnje osigura opremu, tačnije radne cipele i torbu za spise, za što imaju pravo na račun institucije u kojoj rade potrošiti 500 kuna. Da bi to pravo ostvarili, poslodavcu moraju priložiti R1 račun kao dokaz kupovine, nakon čega će im biti refundiran propisani iznos. Ako to žele, mogu kupiti i skuplju opremu, ali poslodavac im vraća onoliko koliko je propisano – pojasnili su u Centru.

To je Jutarnjem potvrdila i čelnica Sindikata socijalnih radnika Jadranka Ivezić napomenuvši da je navedena obveza za poslodavce u Kolektivni ugovor uključena pje pet godina.

Rekla je da nisu definisali za kakvu vrstu obuće i torbe mogu ostvariti povrat novca.

– Gledajte, puno su na terenu i njihova je odluka kakvu će obuću nositi. Naravno da neće okolo hodati u cokulama, ali verovatno neće ni u potpeticama od 10 cm – zaključila je.

(Espreso.rs/Jutarnji.hr)

Add Comment