ŠOK U REPUBLICI SRPSKOJ! Evo ko je POBEDIO NA IZBORIMA…

Zatvorena sva glasačka mjesta u Bosni i Hercegovini! U Bosni i Hercegovini se danas održavaju izbori, osmi po redu na svim nivoima vlasti od proglašenja nezavisnosti te države 1992. godine.

Predizborna tišina počela je juče u 7:00 sati, i trajaće do zatvaranja biračkih mesta večeras u 19:00 časova. Građani BiH biraju članove Predsedništva BiH, predstavnike za Predstavnički dom BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Predsednika i Potpredsednika Republike Srpske, i predstavnike za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnike za Skupštine kantona u Federaciji BiH.

22:49 – DODIK PREŠAO 300.000 GLASOVA
Prema podacima SNSD-a na obrađenih 81,84 odsto biračkih mesta Milorad Dodik je osvojio 303.904 glasova, a Mladen Ivanić 241.051 glasova.

21.15 Izbori bili fer i korektni

– Izbori su bili izuzetno fer i korektni – rekao je u javljanju uživo predsednik CIK BiH Branko Petrić.

Glasalo je 53,26 odsto od ukupnog broja birača, ali se očekuje da bude oko dva procenta glasača više onda kada konačni rezultati budu proglašeni.

21.10 Borenović: Za Ivanića glasalo 51,6 odsto birača. Branislav Borenović, lider PDP, saopštio je da je do sada pregledano 75.628 listića i da je za Mladena Ivanića glasalo 51,6 odsto birača.

– Ta razlika će rasti, jer Ivanić vodi u gradovima, uključujući i Bijeljinu – istakao je Borenović.

21.05 Opoziciona BN: Ivanić pobedio. U toku je prebrajanje glasova, a pojedini mediji već su preneli pobedu Mladena Ivanića.

20.38 – SNSD: I Dodik i Cvijanovićeva u prednosti

Iz izbornog štaba SNSD je saopšteno da su obradili podatke sa 20 odsto biračkih mjesta.

– Dodik ima oko 58,8, odsto, a Ivanić oko 40 odsto glasova. Dodik će veoma brzo proglasiti pobedu – istakao je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

Dodao je i da je Željka Cvijanović u prednosti u odnosu na Vukotu Govedaricu, ne preciziravši o kom procentu obrađenih listića je reč.

 

20.29 – Kovačević: Uskoro ćemo proglasiti Dodikovu pobjedu.Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, kaže da je prebrojano 10 odsto glasova.

– Za Dodika je glasalo 58 odsto birača i vjerujemo da će se taj trend nastaviti. Uskoro ćemo proglasiti njegovu pobjedu u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH – rekao je on.

20.27 Dodik ubedljiv i u Prijedoru. Prema navodima medija, Dodik ubedljivo vodi i u Prijedoru.

20.26 Prvo oglašavanje iz štaba SNSD

Portparol SNSD se nada vrlo skorom proglašenju pobede.

– Mi očekujemo da će rukovodstvo naše stranke biti vrlo brzo u štabu. Ljudi koji su prethodne četiri godine vredno radili, večeras žele da proslave pobedu.On je dodao da se glasovi brzo prebrajaju, te da se novim rezultatima nada uskoro.

20.15 Dodik vodi sa 65 odsto glasova

Prema saznanjima Srpskainfo, u izborni štab SNSD su stigli podaci sa sedam odsto obrađenih biračkih mesta, a prema tim podacima Milorad Dodik vodi sa 4.000 glasova razlike u odnosu na Mladena Ivanića. Kada je u pitanju grad Banjaluka u pitanju, 65 odsto ima Dodik, a Ivanić 33 odsto.

Informer.rs

Add Comment