NIMALO NIJE SMEŠNO! Kesić POD IZGOVOROM humora , vredja SVE što je SRPSKO! Ova IZJAVA je dostojna IZDAJNIKA!

Skandalozni nastupi sablaznili gledaoce. Politička satira, kritika kroz formu vica i ismevanje političkog establišmenta dobrodošli su u svakoj uređenoj državi, pa i u Srbiji – problem, međutim, nastaje kada humor postane plašt ispod kojeg se kriju najniži autošovinistički porivi i potreba da se konstantno ruglu izvrće sve sa nacionalnim predznakom.

 

Dobar deo građana smatra da upravo takav karakter imaju emisije poznatog komičara Zorana Kesića, a njegove, u najmanje ruku uvredljive “pošalice” na račun nacionalnog dostojanstva taj deo javnosti objašnjava sa dve reči: “Nije smešno”. Predstavljamo vam samo deo skandaloznih istupa koji su zgrozili gledaoce.

Priznao “Kosovo” pa ismevao borbu za pokrajinu
U jednoj od emisija “24 minuta”, emitovanoj u maju prošle godine, Kesić je na nacionalnoj frekvenciji, suprotno ne samo ubeđenju većine građana i zvaničnoj politici, već pre svega Ustavu “priznao” i javno promovisao nezavisnu državu “Kosovo”, podrazumevajući to valjda kao gotovu stvar.

Da za njega južna pokrajina nije i ne treba da bude deo države, potvrdio je i kasnijim istupima, kada je ismevao povlačenje priznanja i diplomatske napore vrha države, a njegovi napori u promociji nezavisne Prištine nisu promakli ni kosovskim medijima, pa je tamo u više navrata otvoreno pohvaljen, kao što pokazuje fotografija.

U aprilu ove godine, teroristički akt i brutalno prebijanje Marka Đurića od strane kosovskih terorista, Kesić je shvatio kao veoma zabavnu stvar i usput prokomentarisao “Lako je tuđim Đurićem koprive mlatiti”.

Srpska kao standardna meta
Ništa manje poštovanja Kesić nije pokazao ni prema Republici Srpskoj, srpskoj državi sa one strane Drine, koja je nastala u krvi i borbi. Naprotiv, u više navrata se veoma uvredljivo obraćao prema Banjaluci i nacionalnom identitetu Srba, uopšte.

Tako je u junu 2016. godine ovakvim rečima govorio o državi za koju su hiljade ljudi dali život:

“Jednom rukom prelazi preko butina, drugom drži knjigu! Orošavao me!” Vendi otkrila DETALJE SEK*A sa Šešeljem

– Juče Krim, danas Škotska, sutra Katalonija, preksutra što da ne, Republika Srpska… Mada, možda bolje ne Republika Srpska, ne znam da li ste videli kako izgleda na mapi? Na šta ovo liči?

U oktobru iste godine, Kesićeva propaganda ponovo se dopala, slučajnosti li, portalima iz regiona poznatim po otvorenoj srbofobiji i šovinizmu, pa je njegov “skeč” veličao klix.ba. Na udaru komičara ovoga puta je bio referendum i želja Republike Srpske da, zamislite zločina, slavi svoj dan osnivanja.

Ne miriše ni SPC
U više navrata, Kesić se veoma kritički osvrnuo i na rad institucije u koju najviše Srba ima poverenje, Srpsku pravoslavnu crkvu, ne birajući pritom reči i služeći se terminologijom koja je ispod svakog ukusa pristojnosti i elementarnog vaspitanja.

“Obiđite tri puta!” Marić dao savet fudbalerima Zvezde: Delije će OVE REČI boleti, a Grobari padaju od smeha!

Jedan od ekspliticnijih primera bio je napad NATO lobiste na Patrijarha Irineja u maju 2016. godine, koji je ispromovisao i podržao na sebi svojstven način. Na kraju krajeva, mora se postaviti logično pitanje: Da li je Kesić zaista samo šoumen i komičar, ili svesno ili nesvesno, nastupa kao “vic agent” određenih struktura?

Srbija Danas/Nacionalist

One Response

  1. miha bukovac October 7, 2018

Add Comment