ISPLIVAO TAJNI PLAN ZA KOSOVO! Specijalne SNAGE i vojska za TRI SATA izlaze na IBAR a onda SLEDI OVO!

Vojska Srbije je u svakom trenutku potpuno spremna da odbrani Srbe na Kosovu i Metohiji i spreči njihov egzodus!

Kako se saznaje, najbolji stratezi Vojske Srbije do detalja su već razradili operativni plan za zaštitu našeg naroda u južnoj srpskoj pokrajini.

Ukoliko bi Albanci pokušali da vojno-policijskom akcijom krenu u etničko čišćenje severa Kosova, suočili bi se sa odlučnim i munjevitim odgovorom Vojske Srbije. Vrh srpske armije procenjuje da bi nam trebalo manje od tri sata da dođemo do Kosovske Mitrovice i izađemo na liniju razdvajanja na Ibru, a da bi za najviše 12 sati pod kontrolu bilo stavljeno i Gnjilane i najveći deo Kosovskog pomoravlja!

Posle divljanja specijalaca ROSU u subotu na jezeru Gazivode, predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti naše vojske. Odmah nakon toga još jednom su razrađeni i dorađeni vojni planovi za zaštitu Srba na Kosovu.

– Plan predviđa da srpska vojska u brzoj operaciji tipa blickrig u roku od najviše nekoliko sati zauzme sever pokrajine i tenkovima i oklopnim borbenim vozilima izađe na Ibar. Istovremeno, za manje od jednog dana srpske jedinice mogu da stignu do Gnjilana i osiguraju bezbednost za Srbe u Kosovskom pomoravlju! Posedujemo specijalno obučene jedinice spremne za brzo delovanje. Srbija ne planira da bilo šta prepusti slučaju ili milosti KFOR-a, koji ne reaguje ni na jednu provokaciju uperenu protiv našeg naroda – kaže izvor iz državnog vrha.

– Dešavanja u subotu na Gazivodama bila su pokazna vežba, unapred isplanirana provokacija Albanaca. Ako bi se te njihove akcije pretvorile u pokušaj etničkog čišćenja Srba po ugledu na 2004, teroristi bi momentalno bili zaustavljeni munjevitom akcijom srpske vojske. Tu nema više govora, niko u to ne treba da sumnja – naglašava izvor.

– Avijacija je takođe ta koja u situaciji ugroženosti reaguje među prvima. Srbija sada ima dovoljno osposobljenih aviona da brzo reaguje i stavi stvari pod kontrolu – objašnjava general u penziji Vidosav Kovačević.

Oficir JNA Veselin Šljivančanin takođe je uveren da bi Srbija lako izašla na kraj sa albanskim teroristima.

– Imamo više ljudi i bolje smo tehničko-tehnološki opremljeni od njih. Samo sa starim avionima „mig 21“ i „orao“ veoma brzo bismo situaciju preokrenuli u našu korist, a kamoli sada sa novim ruskim „migovima 29“. Ali ne treba se zavaravati i misliti da Šiptari provociraju na svoju ruku. Oni to rade uz nečiju saglasnost, a tu leži najveća opasnost – kaže on.

(Srbija Danas)

Add Comment