VUČIĆ OBRADOVAO SRBSKI NAROD! Sve što sam TRAŽIO od PUTINA , dobili smo a evo ŠTA JE TO!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je rešenje za Kosovo još daleko, a takođe je još jednom potvrdio opredeljenje Srbije za vojnu neutralnost. Ruski predsednik je rekao da će sa Vučićem razgovarati o ekonomskoj saradnji, ali i o političkoj situaciji u regionu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali su u četiri oka sat vremena. Razgovoru su prisustvovali ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je predsednika Rusije Vladimira Putina upoznao do najsitnijih detalja sa stanjem na KiM, sa tim šta Srbija želi, kao i kakva je uloga Rusije i kakvu vrstu podrške očekujemo.

„Sve što sam tražio, dobio sam… Detaljno i temeljno za dva sata razgovora, 50 minuta smo razgovarali o KiM. Pričao sam o situaciji ukoliko bi se provokacije nastavile, ukoliko bi postojali bilo kakvi napadi na naš narod na Kosovu. Pričali smo u situaciji u regionu, i u BiH i u Republici Srpskoj, o situaciji posle referenduma u Makedoniji. Ne postoji regionalna tema koju nismo detaljno analizirali“.

Vučić je rekao da su razgovarali i o nekim konkretnim koracima o kojima ne može da govori, ali da je zahvalan Putinu za podršku koju pruža našem narodu i našoj državi.

intermagazin.rs

 

Add Comment