HARADINEJ IZJAVIO NEŠTO JEZIVO! Uradićemo TO briga nas ZA SRBE , imamo dozvolu AMERIKE!

Ne zanima ga razgraničenje, želi kosovsku vojsku po svaku cenu, za šta kaže da ima podršku SAD. Građani Kosova ne treba da brinu o mogućem sporazumu sa Srbijom, razmeni teritorija ili korekciji granica, jer do toga neće doći, rekao je lažni premijer lažne i samoproklamovane države Kosovo Ramuš Haradinaj na konferenciji za novinare nakon zvanične posete Sjedinjenim Američkim Dražavama, prenosi RTK.

Haradinaj je, nakon povratka iz SAD, rekao kako su američki zvaničnici mišljenja da Kosovo treba ostati u aktuelnim granicama.

– Svi su izrazili mišljenje da je sporazum sa Srbijom o priznanju Kosova neophodan, ali ne i pomeranje granica ili razmena teritorija. Uveravam vas da nemate razloga za brigu, jer ideja o korekciji granica i razmeni teritorija nije potekla od Sjedinjenih Američkih Država – istakao je on.

Haradinaj je kazao da su glavne teme na sastancima sa zvaničnicima SAD bile bezbednost, formiranje vojske Kosova, članstvo Kosova u INTERPOL-u kao i dijalog sa Beogradom.

– Naglasio sam da je neophodan pravno obavezujući sporazum, ali ne preko pomeranja granica ili teritorijalne razmene. Što se tiče transformacije Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku Kosova dobilo je blagoslov Amerike da se to uradi. Takođe, mogu dodati i to da neće biti odlaganja liberalizacije viznog režima na Kosovu – kazao je Haradinaj.

Čovek koji je postao poznat po stravičnim zločinama nad srpskim i nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji komentarisao je posetu Tačija jezeru Gazivode, kazavši da Tači treba da posećuje sve delove Kosova kao i da Gazivode pripadaju svim građanima Kosova, zaključuje se u izvještaju RTK.

Alo.rs

Add Comment