LAVROV ZAGRMEO! Evo ŠTA će RUSIJA uraditi POVODOM situacije na KOSOVU! Biće HAOS!!

Rusija poziva Beograd i Prištinu na dijalog i podržaće odluku koja će biti prihvatljiva za Srbiju, izjavio je u petak šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Uznemireni smo težnjom da se otvori još jedan kanal konfrontacije u Evropi – ovoga puta na Balkanu.

Države u regionu uporno uvlače u NATO.Ponavljajući mantre o nedopustivosti mešanja u njihove unutrašnje stvari, lideri Evrope i Amerike agituju za stupanje balkanskih zemalja u Severnoatlantsku alijansu“, rekao je Lavrov obraćajući se Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Lavrov je podsetio da se na Kosovu „međunarodno vojno prisustvo koje je odobrio Savet bezbednosti UN transformiše u američku bazu“.

„Stvaraju se kosovske oružane snage. Sporazum Beograda i Prištine postignut uz posredstvo Evropske unije se ne ispunjava.

Rusija poziva strane na dijalog u skladu s principima rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i podržaće ono rešenje koje će biti prihvatljivo za Srbiju“, dodao je ruski ministar.

Podsetimo predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se za dva dana sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da će ga tom prilikom obavestiti o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. „Obavestiću Putina o svemu i tražiću njegovu podršku i savet“, rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

(BalkansPress / Sputnik Srbija)

Add Comment