OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Šojgu se OGLASIO , ovo je ODGOVOR na obaranje ruskog AVIONA i ZASTRAŠUJUĆ je za IZRAEL!!

Rusija će u naredne dve nedelje predati Siriji savremeni protivvazdušni sistem S-300, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Sirijske oružane snage primile će moderni sistem raketne površine S-300 u roku od dve nedelje. On je sposoban da presretne sredstva za vazdušni napad u krugu od više od 250 km i istovremeno udari nekoliko vazdušnih meta“, rekao je on.

„Naglašavam da smo 2013. godine, na zahtev izraelske strane, obustavili isporuku sistema S-300 u Siriju, koji je bio spreman za isporuku, a pripadnici sirijske vojske obučeni. Danas se situacija promenila. I ne našom krivicom“, naglasio je ruski ministar odbrane.

Rusija je zbog poteza Izraela primorana da preduzme adekvatne mere za poboljšanje bezbednosti ruske vojske u Siriji, dodao je on.

Šojgu je istakao da će, imajući visoku efikasnost i brzinu paljbe, sistem značajno ojačati borbene sposobnosti sirijske protivvazdušne odbrane.

Ruski ministar je objasnio okolnosti rušenja ruskog aviona Il-20 u Siriji. „Izraelske posade, savršeno znajući situaciju u vazduhu, prikrile su se ruskim avionima, što je dovelo do njegovog obaranja i pogibije 15 naših vojnika“.

„Ovo nas je primoralo da kao odgovor preduzmemo adekvatne mere kako bi se povećala bezbednost ruskih vojnika koji obavljaju zadatke borbe protiv međunarodnog terorizma u Siriji“, dodao je ministar.

Uskoro opširnije…

(Sputnjik)

Add Comment