DOKLE VIŠE! Pod IZGOVOROM demokratije AMERIKA napada novu ZEMLJU , kada VIDITE koju ŠOKIRAĆETE SE!

AMERIKA OPET NAPADA JEDNU ZEMLJU, da bi spasili narod koji nije tražio pomoć. SAD pripremaju “niz akcija” za naredne dane, kako bi pojačale pritisak na vladu Venecuele, izjavio je američki sekretar Majk Pompeo za Foks njuz.

“Videćete u narednim danima niz akcija koje nastavljaju da pojačavaju stepen pritiska protiv venecuelanskog vođstva, koje radi direktno protiv najboljeg interesa venecuelanskog naroda”, rekao je Pompeo.

“Ostajemo odlučni da obezbedimo da venecuelanski narod dobije pravo na glas”, dodao je on, prenosi “Glas Amerike”.

On nije pružio više detalja o prirodi planiranih akcija.Venecuelansko ministarstvo informisanja nije odmah odgovorilo na zatraženi komentar.Trampova administracija postojano pojacava sankcije protiv zvanicnika u levicarskoj vladi predsednika Nikolasa Madura, optužujuci je da guši demokratiju zatvrajuci opozicione lidere.

Pompeovo upozorenje stiže pred godišnju sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku naredne nedelje, kojoj će prisustvovati šefovi država širom sveta, navodi “Glas Amerike”.Maduro nije prisustovao tim sastancima od 2015. a ove nedelje je rekao da možda ponovo neće prisustvovati skupu zbog zabrinutosti za sopstvenu bezbednost.

U avgustu, dva drona eksplodirala su tokom skupa u Kakasu na kome je govorio Maduro, ranivši sedam vojnika, što je dovelo do hapšenja desetina osumnjičenih, uključujuci i nekoliko vojnih zvaničnika. Maduro je događa opisao kao atentant.

(Tanjug)

Add Comment