DA LI OVO SANJAMO! Žestoki PROTESTI NA KOSOVU o kojima MEDIJI ćute , svi se UJEDINILI a traže samo JEDNO!

Stotinu meštana Novog Brda na Kosovu i Metohiji, među njima bili su Srbi, Albanci i Romi, zatražili su zaštitu od tamošnje policije jer su, kako tvrde, mesecima na meti lopova koji im kradu stoku i poljoprivrednu mehanizaciju.

Dragina je pala sa drveta, slomila dva pršljena, Hitna nije htela da dođe po nju, a onda je počela agonija u bolnici u PribojuOni su protestovali ispred policijske stanice u ovom mestu, a policajcima su naveli da se tokom devet meseci dogodilo šest krađa i da lopovi nisu uhapšeni.

– Pošto Kosovska policija nije u stanju da nas zaštiti, tražimo od međunarodne zajednice da reši naše goruće probleme, jer su svojim dolaskom na Kosovo to i obećali, neka obezbede bezbednost i sigurnost svih građana. Mi ne planiramo da napuštamo svoja ognjišta i ako niko nije u situaciji da nam pomogne, onda ćemo da budemo primorani da se samoorganizujemo i jedni drugima budemo potpora i pomoć u cilju opstanka, kazala je Tamara Arsić iz novobrdskog sela Izvor, čijoj su porodici u ponedeljak uveče ukradene dve krave.

Na meti lopova bio je i Enver Lapaštica. Njemu su pre nekoliko meseci lopovi ukrali dve krave.

– Ako mene, koji živim u neposrednoj blizini policijske stanice u Bostanu, nisu mogli da zaštite, šta onda da očekuju drugi ljudi? Razočaran sam radom policije, kaže on.

Komandir Kosovske policije u Novom Brdu, Šukri Aliju, rekao je da se nada da više neće da bude potrebe za ovakvim protestima. On smatra da je zahtev građana opravdan.

– Pokrivamo veliku teritoriju, 204 kilometara kvadratnih. I ljudstvo nam treba i vozila nam trebaju. Tražili smo, tražićemo, videćemo, kaže Aliju.

Alo.rs

Add Comment