VUČIĆ UDARIO NA NAORUŽANE TERORISTE! Hitno KRENUO KFOR na MESTO dogadjaja!

Nekoliko stotina Albanaca blokiralo je put Kosovska Mitrovica – Srbica zbog najave dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u selo Banje. Čuli su se i rafali. Nakon upozorenja Vlade Kosova da ne nastavlja put dalje, Vučiću je postavljen uslov kako bi dobio dozvolu da nastavi posetu Srbici. Vučić je uslovljen da se Albancima izvini za ratne zločine.

Blokada je na nekoliko kilometara od Kosovske Mitrovice. Okupljeni nose transparente protiv posete Vučića Kosmetu. Put je blokiran i sa nekoliko kamiona. Protest organizuju ratni veterani tzv. Oslobodilačke vojske Kosova.

Selo Banja nalazi se u Srbici, koja je u potpunosti naseljena Albancima. U Banjama se nalazi oko 300 srpskih kuća.

„Grdno su se prevarili ako misle da će me zastrašiti. Još sam snažnije opredeljen za očuvanje mira i srpskih institucija i naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić u Kosovskoj Mitrovici, povodom vesti da je nekoliko stotina veterana blokiralo put na trasi njegove današnje posete KiM.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da se u ovom trenutku u okolini Drenice, kuda predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da prođe do sela Banje i ode u posetu tom selu, puca na pet mesta i da to čine naoružani veterani terorističke OVK i da za to odgovornost snosi Kadri Veselji.

 

Add Comment