HRVATSKA BEZ IMALO SRAMA! POSLE TOLIKO PROTERANIH SRBA U OLUJI! Sada još TRAŽE da im PLATIIMO i OVO! BRUKA!

Iz Zagreba stižu zahtevi za više od 500 tenkova, za helikopterima, kanderima čija je vrednost najmanjer 10 milijardi. Istovremeno, Hrvatska odbija da Srbima vrati 50.000 otetih stanova

U Beogradu će 13. septembra biti održan sastanak Međuresorne radne grupe za sprovođenje Aneksa A Sporazuma o sukcesiji i očekuje se da će se na skupu izaći s podacima o tome šta spada u vojnu imovinu, kolika je njena vrednost i šta ko traži, pišu “Večernje novosti”.

To će biti prvi sastanak na temu Aneksa A od kako je počela deoba, a najveće zahteve ispostaviće Srbija i Hrvatska, navodi list.

Kako su izračunali hrvatski eksperti pri tamošnjem Ministarstvu odbrane, vrednost imovine nekadašnje Jugoslovenske armije iznosi 70 milijardi dolara, od čega Zagreb traži 10 milijardi – osam od Srbije i dve od Crne Gore.

Između ostalog, potražuju tenkove, artiljeriju, podmornice, brodove…

Koliko je njihova procena tačna pokazaće arhive bivše SFRJ jer bi, kako očekuju predstavnici bivših republika od Beograda, za ovu priliku trebalo da se otvori dokumentacija koja je pripadala nekadašnjem Saveznom sekreterijatu za narodnu odbranu, pohranjena u Srbiji.

Od februara, kada je prvi put najavljen skup u Beogradu, iz Zagreba stižu zahtevi za više od 500 tenkova, za helikopterima, kanderima…, a od Crne Gore se u naturi traži vraćanje školskog broda “Jadran” i “mig-21” Rudolfa Perešina, dodaje list.

informer.rs

 

Add Comment