SLEDI HAOS! OČEKUJE NAS NENORMALNA PROMENA VREMENA! Evo kada STIŽE i KOJI gradovi su NAJUGROŽENIJI!

 

Pred nama je tropski vikend, ali će se već u nedelju uveče na našu zemlju sručiti obilne kiše, koje će doneti drastičan pad temperature, upozorava meteorolog Đorđe Đurić! Prema njegovim rečima, čeka nas pakleni vikend, tokom koga će temperatura ići i do 34 stepena

 

Ipak, u noći između nedelje i ponedeljka nad Srbijom stižu oblaci koji sa sobom donose jaku i obilnu kišu praćenu grmljavinom, jakim vetrom i većim padom temperature, pa ćemo sve do četvrtka uživati na prijatnih 25 stepeni.

Meteorolog “Weather2Umbrella” Đorđe Đurić kaže da će vikend biti tropski vreo, ali da nas brzo očekuje “hladan tuš”.

– Pred nama je pakleni vikend, tokom koga će živa u termometru skočiti i do 34. podeljka. Biće tropski vruće, a uz to će biti i velika sparina, pa ćemo teško disati i vapiti za kišom. Ali nećemo dugo čekati! Postoji mogućnost da nas već u subotu na par mesta u Srbiji osveže letnji pljuskovi koji neće dugo trajati. Prave obilne padavine očekuju se već u nedelju po podne i uveče – prognozira Đurić.
Naš sagovornik dodaje da će oblaci i kiša prvo stići u zapadne i severne krajeve, ali da pljuskovi neće zaobići nijedan deo Srbije.

– Kiša će početi da pada na severu i zapadu naše zemlje, da bi

Kiša i oblaci doneće i veće zahlađenje, pa će u pojedinim mestima temperatura pasti skoro za 10 stepeni

se već tokom noći sivi oblaci proširili i na ostale predele Srbije. U ponedeljak kiša neće zaobići nijedan deo naše zemlje, očekuje se tmurno nebo i jaki i veoma obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. Uz sve to, tokom vikenda će duvati pojačan vetar na području Pomoravlja i Podunavlja, dok će u južnom Banatu povremeno dostizati i olujnu jačinu. Kiša i oblaci sa sobom će doneti i veće zahlađenje, pa će u pojedinim mestima temperatura pasti skoro za 10 stepeni – upozorava Đurić.

RHMZ
Naš sagovornik ističe da nam uz oblake stiže i drastičan pad temperature, pa će u nekim mestima živa u termometru pasti i na 21. podeljak.

– U ponedeljak temperatura počinje da pada, a najhladnije će biti na severozapadu zemlje, gde će se temperatura drastično spustiti, na tek 25 stepeni. U ostalim delovima zemlje osveženje ćemo osetiti tek u utorak, kada će maksimalna temperatura biti između 21 i 27 stepeni, dok će u sredu biti oko 25 stepeni – kaže Đurić.

On dodaje da tmurno vreme ipak neće dugo potrajati, pa se u Srbiju već od četvrtka ponovo vraćaju sunce i tropske temperature.

– Krajem nedelje dolazi do stabilizacije vremena i povećanja temperature, pa se vraćaju tropski dani. Zbog kiše koja će pasti očekuju nas opet velika vlaga i sparina, što će nekima možda pokvariti sunčan i topao vikend – prognozira Đurić.

inforemer.rs

Add Comment