DA LI JE MOGUĆE DA MI IMAMO OVAKO NEŠTO! Oni rade godišnje SAMO dva MESECA i PRIMAJU po 5000 eura i sve to U SRBIJI!

Skupština Srbije u ovoj godini zasedala je 65 dana, što znači da su poslanici “radili” nešto više od dva meseca, dok platu iz budžeta primaju svih 12 meseci.

Krajem jula otišli su na odmor, koji će, po svemu sudeći potrajati do septembra.

Kad se napravi prosta računica, to izgleda ovako. Mi plaćamo poslanike 12 meseci u godini, i to ne malo, jer su plate u proseku oko 100.000 dinara, što je na godišnjem nivou oko 1.200.000 dinara. Šta to tačno znači?

 

Ukoliko poslanici imaju efektivnog rada dva meseca, a novac iz budžeta dobijaju svih 12, onda znači da je njihova “mesečna nadoknada” oko 600.000 dinara, što je oko 5.000 evra. Ili, ako vam je lakše, 10 meseci dobijaju platu iako u skupštinskoj sali nemaju nikakvog posla.

I pored ovih poražavajućih činjenica, ima poslanika koji su aktivni na sednicama u Skupštini i trude se da makar “opravdaju” novac koji dobijaju, a ima onih koji su s razlogom prozvani “skupštinskim ćutolozima”, i koji nisu za 65 dana zasedanja Skupštine progovorili ni reč. Ima i onih koji se nisu pojavili nijednom od početka godine, i nisu baš nijednom ušli u salu za plenarno zasedanje, pa samim tim nisu mogli ni da uključe u skupštinsku konverzaciju.

Ne može a da se ne postavi pitanje, zašto plaćamo narodne poslanike, i zašto Skupština Srbije od početka godine ima samo 65 dana zasedanja?!

Najpričljiviji među poslanicima su bili Marijan Rističević, Aleksandar Martinović, Boško Obradović, Zoran Živković, Miroslav Aleksić, Vladimir Orlić, Radoslav Milojčić, Đorđe Vukadinović, Vjerica Radeta, Gordana Čomić, Nataša Jovanović, Aleksandra Tomić, Milanka Jevtović Vukojičić, Branka Stamenković, Ljubica Mrdaković Todorović, Marija Janjušević, ali i njih 16-oro pričalo je za 65 dana zasedanja oko 90 sati sve ukupno, što ako se podeli na 8 sati radnog vremena, ispada da su ovi narodni poslanici imali posla 11 dana.

PROČITAJTE: DOSTA IM CRNOGORSKE BAHATOSTI, I KANADA SE UKLJUČUJE U SPASAVANJE SARE VIDAK, koja je već danima u Spužu!

Međutim, i ovo iako je malo je bolje od onih 30 koji uopšte nisu ni progovorili reč, kao i od onih četvoro koji se nisu pojavili nijednom od početka godine.

Među 30 onih koji nisu rekli ni reč za sedam meseci nalazi se i Slavica Živković (SDPS), Dušan Bajatović (SPS), Milena Bićanin (SDPS), Dušan Borković (SNS), Mladen Grujić (SNS), Ratko Jankov (DJB), Goran Ješić (DS), Jadranka Jovanović (SNS), Aleksandar Jugović (SPO), Miroslav Markićević (NS–PZSS), Ostoja Mijailović (SNS), Nenad Milić (LDP), Dragoljub Mićunović (DS), Milutin Mrkonjić (SPS), Bogdan Obradović (SNS), Biljana Pantić Pilja (SNS), Zoltan Pek (SVM), Dušan Petrović (DS), Mira Petrović (PUPS), Katarina Rakić (SNS), Veroljub Stevanović (DS), Aleksandar Čotrić (SPO), Dragan Šormaz (SNS), Bajro Gegić (SDAS), Jelisaveta Veljković (PUPS).

Četvoro poslanika od početka godine nije baš nijednom ušlo u salu za plenarno zasedanje, pa, samim tim, nisu mogli ni da govore i to su: Čedomir Jovanović, lider LDP-a, Milanka Karić (SNS), Zdravko Stanković (SDS–NS) i Jasmina Nikolić (DJB).

( espreso.rs)

Add Comment