OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Evo kakvo vreme nas OČEKUJE od VIKENDA dolazi ….

Tokom sedmice biće sunčano i toplo, a za vikend se očekuje pogoršanje vremena. Međutim, novi podaci pokazuju da će pad temperature biti drastičniji nego što je najavljeno, te nas u ponedeljak očekuje tek 20 stepeni

– Prethodno je procenjeno da će temperatura pasti za nekih sedam stepeni, ali svežiji podaci pokazuju da će razlika ipak biti i više od 10 stepeni Celzijusa u odnosu na sadašnjih 32-33 stepena, te nas očekuju temperature oko 20. podeoka – rekao je za “Blic” meteorolog Đorđe Đurić.

– Ovo pogoršanje vremena bukvalno će oduvati leto iz Srbije, ali još nije sigurno koliko će tačno dana trajati. Sve zavisi od putanje kojom će se kretati ciklon, a za sada podaci još uvek variraju. Trebalo bi da bude prolaznog karaktera – rekao je Đurić, i napomenuo da na lokalnom nivou može biti obilnih padavina.

Nakon što prođe nestabilniji period, krajem avgusta i početkom septembra biće oko 25 stepeni, te još nije vreme da se oprostimo sa letom, zaključuje meteorolog.

Žuti meteo alarm

Danima je na snazi žuti meteo alarm zbog visokih temperatura, i to u čitavoj zemlji. On je aktivan i danas, a biće i u sredu i četvrtak. U ponekim delovima Srbije postoji opasnost i od grmljavine, koja se može očekivati u večernjim časovima, kao i kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Isključivo u četvrtak duvaće umeren do jak jugoistočni vetar u košavskom području: u pomoravlju, podunavlju i na jugu Banata.

blic.rs/informer.rs

Add Comment