I TAČI danas konačno izneo stav i OBJASNIO šta znači RAZGRANIČENJE! OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! SRAMOTA!

Kraj dijaloga Kosova i Srbije, uključujući i demarkaciju 400 km granice između dve zemlje, mora da osigura uzajamno priznanje, poručio je Hašim Tači.

Kosovski predsednik je tu poruku postavio na svom nalogu na Tviteru. On je na engleskom napisao i da bi kraj dijaloga trebalo da obezbedi Kosovu stolicu u Ujedinjenim nacijama.

„Kraj dijaloga između Kosova i Srbije, uključujući i demarkaciju 400 km granice između dve zemlje, mora da osigura uzajamno priznanje i obezbedi Kosovu stolicu u UN i drugim međunarodnim institucijama. Druga mišljenja o završnoj utakmici su gluposti ili lažne interpretacije“, poručio je Tači.

 

Podsetimo, u javnosti se sve češće pominje promena granica između Kosova i Srbije kao moguće rešenje kosovskog čvora, ali se tome jasno protivi EU, pod čijim okriljem se dijalog i odvija, prenosi B92.

Konačno su se o tom pitanju oglasile i SAD, čiji ambasador u Prištini je izjavio da će dve strane u dijalogu same odlučivati o ishodu dijaloga, ali da u tome ne mogu imati potpunu slobodu.

 

Add Comment