PA OVO NI STOKA NE BI URADILA! Turisti urnisali apartman u KALITEI , čistačica se UMALO nije ŠLOGIRALA kada je OVO VIDELA!

Razbacano smeće, prljavi sudovi i podovi, štrokav toalet… U ovakvom stanju su ostavili apartman po završetku svog letovanja turisti koji su odseli u Kalitei. Fotografije ovog smeštaja podelili su administartori Fejsbuk grupe “Grčka info”, što je izazvalo buru negativnih komentara.

“Danas su gosti otišli iz jednog apartmana u Kalitei na Kasandri i ostavili ga ovakvog kakvog ga vidite na slikama. U pitanju su mladi ljudi”, navodi se u objavi Fejsbuk grupe Grčka info, uz objašnjenje da je cilj postavljanje ovakvih fotografija širenje svesti o tome da ovo što se vidi na slikama “nije ispravno”.

Većina komentara zasniva se na tome da je ovakav potez posledica lošeg kućnog vaspitanja i bezobrazluka, ali i loše higijene.

  • Nevaspitanje bezobrazluk… Trebalo je slikati im pasoše pa ih vratiti da srede. Posle nam Grci krivi što je prljavo i polomljeno – jedan je od komentara koji sumira mišljenje većine.

Mnogi su zaključili da ovakav nered ne može da se napravi za samo jedan dan, te se pitaju kako su sporni turisti mogli danima da spavaju među đubretom, dok drugi, koji smatraju da je nemoguće da neko danima živi u ovakvim uslovima, pitaju da li postoji određen razlog što su ostavili ovakav haos za sobom.

Oni aludiraju na svojevrsnu “osvetu” turista, koji, nezadovoljni čistoćom sobe koju su zatekli, slabom internet vezom, daljinom plaže, i drugim razlozima, demoliraju sobe.

Tako je prošle godine ostao upečatljiv primer gostiju koji su celu sobu ispolivali maslinovim uljem, trajno uništivši posteljinu, dušeke i jastuke.

  • Postoje dve varijante zašto je apartman takav. Prva je da s*oka živi u brlogu gde god da se nalazi i to ništa nije čudno. A druga… Stanodavac ih je nešto opasno “upalio”… Servirao jednu priču, tipa “pipaš more sa terase” i postavio sliku iz čamca, a ti da dođeš na plažu moraš da kreneš u ponedeljak da bi se okupao u četvrtak… – jedan je od komentara ispod spornih slika.

Bilo je i onih koji su ponudili rešenje za problem i podsetili na to da neki popularni sajtovi sistem smeštaja koristi ocenjivanje kako domaćina, tako i gosta, koji bi bio koristan i u ovakvim situacijama.

“Nisu čisti ni kada uđemo unutra”

Zanimljivo je da, iako se ne slažu sa postupkom ovih turista, većina članova grupe složila se oko toga da Grci inicijalno nisu ažurni domaćini niti previše pažnje posvećuju higijeni, te apartmani nisu uvek cakum-pakum ni kad se u njih ulazi.

  • Meni osnovna kultura i obraz ne dozvoljavaju da ostavim ovo iza sebe, pa tačno i da je vlasnik bio neljubazan, ali dobro, to se iz kuće nosi. Ovi očigledno nose samo đubre iz kuće – jedan je od komentara.

Međutim, iskazan je i stav da onima koji “seju” đubre oko sebe, rade to uvek i svuda, i da im ne treba previše povoda za to: ni neljubazan domaćin, ni loši uslovi.

  • Sramota! Ma nemaju takvi domaće vaspitanje i svest o čistoći i lepom ponašanju! I takvi se svuda ovako ponašaju a ne samo u Grčkoj! Obiđite, recimo, šumu na Avali dan posle prvomajskog uranka i sve će vam biti jasno! Još možete i batine da dobijete ako ulažete na to da nije u redu da ostave takvo đubre! – napisala je jedna članikca grupe “Grčka info”.

Taj stav su podržali i drugi korisnici ove društvene mreže te jedan od komentara navodi da “nije ovo ništa”, i da valja videti šta tek podstanari ostave iza sebe kad izlaze iz stana.

Bilo je i komičnih komentara poput: “Mešali pivo, mleko, viski i eurokrem… Pa dobro su potrefili vrata”, i “Zabraniti mlađima od 30 godina boravak u apartmanima bez roditelja ili nekog starijeg!”

Add Comment